За да сме здрави и да функционират телата ни добре трябва да имаме всички нужни елементи и хранителни вещества- витамини , минерали и микроелементи , аминокиселини , ензими, коензими, мастни киселини, флавоноиди и др.,общо над 200 елемента. В днешно време обаче храната е некачествена и не съдържа всичко нужно за тялото. Първо, тя е отровена от химикали-месото от хормони, рибата с тежки метали, плодовете и зеленчуците с пестициди. Освен това тя е бедна на нужните ни елементи, защото почвите са изтощени и не ги съдържат. В резултат на което и зеленчуците и плодовете са бедни на на тях. Например, преди години е била нужна 1 ябълка ,за да си набавим нужния ни Витамин С за деня, а днес са нужни 18 ябълки. Учените са установили, че за да си набавим всички нужни елементи за тялото за деня ,трябва да изядем 400кг храна, което разбира се е невъзможно. Освен това, ние се храним с бял хляб, съдържащ ГМО пшеница. Тя разболява червата и води до намалено усвояване на храната. Тя се разлага в червата и това се изразява с подуване ,газове и чревен дискомфорт, от който страда почти всеки човек днес. И допълнително води до увеличаване липсата на елементи в тялото от ,и без това, бедната храна.
В резултат на всичко това, се натрупват липси в организма. Ние ядем храна като обем, но в нея няма елементи, а малкото които има ,не ги усвояваме. Нашите клетки не получават нужните хранителни вещества и гладуват, въпреки че в стомаха си имаме храна и той е подут. Т.е ние имаме клетъчен глад, който води до невъзможност на ензимите ни да синтезират нужните белтъци за тялото и биохимията се нарушава.

Защо се разболяваме?

Появява се и липса на антитела, които са нашата имунна защита, но те също са белтъци и е затруднено образуването им. Така пада имунитетът и се разболяваме. Самите клетки имат в тях ензимни системи, които трябва да работят, за да образуват нужните за клетката вещества и тя да е жива. Обаче ,те не могат да работят на 100%, а са активни отчасти. Точно както един автомобил , на който не сменяме повредените части и го караме, и в крайна сметка той се поврежда окончателно, това става и с нашите клетки. Те включват всичките си механизми за оцеляване и се борят до последно, но в крайна сметка умират. А когато в един орган много клетки са болни и умират, органът също се разболява. Така се появяват всички хронични болести- високо кръвно, чернодробни заболявания, диабет и др.

А защо пълнеем?

Тялото ,страдащо от хронична липса на тези елементи ,ги търси .Това активира рецепторите за глад в мозъка, които се подтискат само от нахранването на клетките-т.е. от клетъчната храна. При клетъчен глад тези рецептори остават активни и дори след нахранване, ние сме гладни. Това води до постоянно търсене на храна, от която ние не удовлетворяваме своите нужди и ядем все повече и повече. Така натрупваме мазнини и качваме килограми. Например ,липсата на аминокиселини в тялото се изразява с непреодолимо желание за сладки храни и шоколад.

Защо не трябва да спазваме диета?

Ако се подложим на диета, ще ограничим и без това бедната на полезни елементи храна и ще задълбочим липсите. Това е и причината за връщането на килограмите след диетата и даже качването на повече т.нар. йо-йо ефект. Също така, нашият мозък има свойството да помни, че е гладувал и когато започнем да се храним ,той измества метаболизма изключително към натрупване на мазнини, за да си набави резерви за бъдещи гладувания. В състояние е ,да образува тлъстини дори само от нискокалорични продукти като зеле ,например. Това е втората причина за неконтролируемото пълнеене след диети.

Кое е решението на проблема?

Всичко е много просто- трябва да нахраним клетките си. Т.е. да се преборим с клетъчния глад. Това ще подтисне рецепторите за глад в мозъка ни и апетитът ще намалее. Ще приемаме много малко храна и ще се чувстваме жизнени и енергични, а килограмите неусетно ще се стопят и процесът ще стане постепенно, и здравословно. Нашите клетки ще се възстановят и ще регенерират по цялото тяло, органите ни ще оздравеят от само себе си и ние ще имаме едно цялостно възстановяване на нашия организъм, а не просто отслабване. Ще се избавим от хроничните болести неусетно и ще се профилактираме спрямо бъдещи такива. Ще останем здрави, ще подмладим организма си и ще живеем по-дълго.

Как да нахраним клетките?

Решението е в т.нар. клетъчно хранене. Нужно е да приемем всички елементи за тялото с качествени продукти от природата, които се усвояват и хранят клетката- витамини, омега 3, минерали, аминокиселини. А още по-добре, ако вместо да приемаме 3-4 добавки да набавим всичко с 1 продукт.

Има ли продукт, който набавя всички елементи на тялото?

Има. Нарича се китайски Боров прашец. Съдържа всичко нужно за тялото и дори да не се храним, пак ще ни набави всичко и ще бъдем здрави, елегантни и енергични.
Изпратете запитване, кратко или подробно и ще получите нужната комбинация индивидуално за вас, абсолютно безплатно!
Имате лабораторни резултати и имате въпрос? Изпратете запитване за тях !
Очаквам ви!