Маката е корен, който расте във високите части на Перуанските Анди и е познат на хората като силен афродизиак, подсилващ либидото и сексуалната функция.В Перу маката се цени над 2000 години и е основна част от храната на местното население. Има легенди, които разказват, че инките са я прилагали преди да влязат в битка, защото повишава физическата енергия и издръжливост. Стимулира мозъчната дейност и концентрацията.

Южноамериканките я използват, тъй като тя подобрява хормоналния баланс, увеличава плодовитостта, облекчава смущенията при менопауза и менструални проблеми. Увеличава работоспособността и намалява стреса.
Хранителната стойност на изсушения корен от мака е висока, а легендарното му въздействие върху сексуалната потентност вероятно се дължи на високата концентрация на протеини и ключови аминокиселини като фенилаланин, тирозин, хистидин и аргинин.

Изследвания показват, че при мъже екстрактът от мака или мака на прах могат да повишат и да подобрят качеството на спермата. Това се дължи на високата конценграция на протеини и други жизненоважни хранителни вещества.

Тя има възстановяващ ефект при мъже и жени на средна и напреднала възраст. Мака може да помогне при проблеми свързани със застаряването, остеопорозни или анемични състояния.

В нашия препоръчан продукт маката е комбинирана с билката бабини зъби, която помага за тонизиране на организма и за повишаване на либидото. Добавени са също Муира пуама, катуаба и палма-джудже които са лековити растения, отдавна познати като афродизиаци. Пигеумът е голямо, вечнозелено дърво, което расте в Азия и Южна Африка. Стритата му кора се използва от много години в Африка за поддържане на дейността на бъбреците и простатата.

Комбинацията от всички тези съставки прави този продукт подходящ за мъже и жени, както в репродуктивна, така и в напреднала възраст, за профилактика на остеопорозата и повече енергия.